Täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi

Ilmestyi Kosmokselta lokakuun 4. päivä 2018. Ensiesittelyt Turun kirjamessuilla & Helsingin kirjamessuilla lokakuussa. Tilaa kirja Kosmoksen verkkokaupasta.

Purokurun oma ehdotus on täysin automatisoitu avaruushomoluksuskommunismi, joka on myös hänen tulevan esseekirjansa nimi.

Purokurun mukaan elämä perustuu tuhlaukseen. Kaikkea on liikaa: aurinko tuottaa ylenpalttisesti energiaa, metsät pursuavat mädäntyviä kasveja, ruokaa tuotetaan heitettäväksi roskakoriin, pankit luovat rahaa tyhjästä ja netti on täynnä loputtomasti kopioitavia kulttuurituotteita.

Niinpä politiikankin on perustuttava runsauteen, ei keinotekoiseen niukkuuteen. On toimittava eliitin tavoin: maksimoitava yhteiskunnasta tuleva hyöty mahdollisimman vähällä vaivalla. Tekoäly ja globalisaatio voidaan ohjata vähentämään työntekoa ja tuottamaan nautintoa. Purokuru vaatii samppanjaa ja robotteja kaikille.

‒ On päästävä eroon kapitalismin vastustamiseen liitetystä harmaudesta, ankeudesta ja nuhjuisuudesta. Kapitalismin tilalle ei haluta asketismia eikä paluuta maaseudun kuviteltuun idylliin, vaan koneiden tuottamaa luksusta. Vastenmieliset työt roboteille, rahat, vapaa-aika ja vapaaehtoiset työt ihmisille! hän julistaa.

(Yle: “Äärioikeistolla on parhaat bileet” ‒ vasemmistoajattelijat selittävät liberalismin kriisin, trollioikeiston menestyksen ja vasemmiston surkeuden)

Jari Sarasvuo: ”Niin törkee että virkee”

Radio Helsingin aamu: Homoilua avaruudessa (8.10.2018, kohdasta 2h 29min)

Yle Puheen Aamu: Utopia on työkalu poliittisen mielikuvituksen laajentamiseen – se vetoaa tunteisiin ja haluihin

Kumu: Julkaisukeskusteltu (video)

Yle Kulttuuriykkönen: Minne ovat utopiat kadonneet? Romahtiko tulevaisuus reaalipolitiikan edessä?

Nyt: Yritykset tekevät voittoa ihmisten ilmaisen työn ansiosta – ja siksi niiden pitäisi maksaa osa voitoistaan meille kaikille, sanoo kommunismia kannattava kirjailija Pontus Purokuru

Aviisi suosittelee kirkasvaloa ja kommunismia

Yle Kulttuuricocktail: Näkökulma: Poliitikot ovat unohtaneet miksi politiikkaa tehdään

Spektaakkeliyhteiskunta-blogi: ”hauska, ironinen ja täysin kovan luokan postmodernistinen tai oikeastaan metamodernistinen pläjäys uuden yhteiskunnallisen järjestelmän puolesta”

Voima: Toisenlainen maailmanloppu on mahdollinen

Yle Kulttuuricocktail: En tunnista sitä työelämää, josta puhutaan – pätkätyötodellisuus on monelle jatkuvaa taistelua

Vastaa